De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsieraudio.nl
 
Audiolab 8300 serie

De 8300-serie zet deze traditie voort door ultiem luistergenot te paren aan een groot gebruiksgemak. De ontwerpers hebben de blauwdrukken van de 8200-serie modellen onder de loep genomen en daar al de mogelijke verbeteringen aangebracht die recht doen aan de reputatie van Audiolab.

De Audiolab 8300CD beschikt over nog meer flexibiliteit dan zijn voorganger en is nu dan ook toegerust met de mogelijkheid om DSD-bestanden via de USB-ingang af te spelen; SACD kwaliteit bij een volledige resolutie en met een foutloze weergave.
Het is oud nieuws dat vandaag de dag de CD steeds minder wordt beluisterd. De sleutel tot het succes van de 8200CD was dat deze werd beschouwd als een ultra-high performance DAC met ingebouwd transport. Voortbouwend op die erfenis wordt in de 8300CD dezelfde ESS9018 8 Channel Chip toegepast - die eveneens de basis vormt voor de alom geprezen M-DAC - om bestanden van hoogste resolutie te verwerken: tot 32-bit/384kHz, naast DSD256.

De 8300CD is elegant om naar te kijken. Diepgaand onderzoek en uitputtende testen hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe slot-loading CD-loopwerk, dat deel uitmaakt van het nieuwe, strakke en moderne design - simpel en toch volledig betrouwbaar in vergelijking met de vaak inferieure tray-mechanismen. De 8300CD is ontworpen met het oogmerk van topkwaliteit op elk punt in de signaalweg, met AES3/XLR aansluitingen om garant te staan voor een foutloze signaalweg van de CD-speler naar de versterker.

Wat biedt de 8300A zoal ten opzichte van de 8200A

Een sterk verbeterde efficiëntie met 2x 70 watt in 8 ohm en 2x 105 watt in 4 ohm en de toevoeging van een phono-ingang (MM én MC). Het nieuwe LED-scherm - een centraal element in het 8300-serie design - biedt niet alleen de gebruiker een intuïtief, visueel beeld over de controle van de versterker, maar betekent ook dat het ergonomisch design van Audiolab gewaarborgd blijft. Drie grote CNC gestuurde aluminium regelaars geven een vloeiende bediening en dragen bij aan de eigentijdse uitstraling.


Modellen Audiolab 8300 serie8300A
Geïntegreerde Versterker
2x70 (8 Ω), 2x105 (4 Ω),
7 ingangen incl. phono (MM/MC)


8300CD
CD-speler D/A converter, voorversterker


8300MB
Mono eindversterker 1x250 watt
 
 
Min of meer geboren uit frustratie dat audioapparatuur destijds duur bleek en gevoelig voor storing in combinatie met andere apparatuur, lanceerden audio-liefhebbers Philip Swift en Derek Schotland in 1983 het merk Audiolab. Het eerste product, de geïntegreerde versterker 8000A kwam op de markt en werd meteen een daverend succes!

Audiolab bouwde op dit succes voort met betaalbare, hoogwaardige elektronica die gekenmerkt wordt door een ultra schoon maar opwindend geluid, in combinatie met iconische moderne styling.
 
download hier de recensie in HVT januari 2016
Audiolab LAB serie


M-DAC
D/A Converter

De M-DAC is gehuisvest in een stijlvolle aluminium behuizing met een solide bouw en voldoende aansluitmogelijkheden. Naast de USB-ingang met asynchrone verwerking van gegevens, zijn er twee coaxiale en optische digitale ingangen, en daarbij ook zowel een coaxiale als optische digitale uitgang. Audiosignaal wordt geleverd via RCA single-ended en XLR gebalanceerde audio-uitgangen.
Met behulp van de afstandsbediening kunt u de inputs switch, van de vooraf ingestelde digitale filters selecteren en de weergave wijzigen. Door middel van het grote heldere scherm kunt u zien welke ingang wordt gebruikt en de sample rate welke wordt ontvangen. High-res 24-bit/192kHz muziekbestanden kunnen worden afgespeeld op de M-DAC via de coaxiale input, terwijl de optische en USB-ingangen 24-bit/96kHz data ondersteunen.

Q-DAC
D/A Converter

De Audiolab Q-DAC is de kleinere broer van de M-DAC. Ook de Q-DAC beschikt over een stijlvolle aluminium behuizing met een solide bouw. Naast de USB-ingang (192kHz/24-bit) met asynchrone verwerking van gegevens, is ook ook de beschikking over een coaxiale en optische digitale ingang, en daarbij ook zowel een coaxiale (192kHz/24-bit) als optische (96kHz/24-bit) digitale ingang. Het audiosignaal wordt geleverd via RCA single-ended audio-uitgangen.
Het eenvoudige display volstaat prima, evenals de volumeregeling met (+/-) toetsen op het front. De Audiolab Q-DAC beschikt echter in tegenstelling tot de M-DAC niet over een afstandsbediening, echter kunt uop het front van de Q-DAC alles regelen en instellen zoals de inputs, vooraf ingestelde digitale filters en weergave. Door middel van het display kunt u zien welke ingang wordt gebruikt en de sample rate welke wordt weergegeven.

M-PWR
Stereoversterker voor Q/M-DAC

Deze stereo eindversterker is speciaal ontworpen om toegepast te worden in combinatie met de Audiolab Q-DAC of M-DAC en heeft dan ook dezelfde breedte en diepte afmetingen. De M-PWR biedt met zijn 2x 40 watt (op 8 Ohm) ruim voldoende voor de gemiddelde luisteraar en is voorzien van zowel single-ended RCA ingangen als XLR gebalanceerde ingangen. Ook de M-PWR is net als alle andere Audiolab componenten leverbaar in zowel een zilvere- als zwarte afwerking.

Modellen Audiolab LAB serie
(klik op de foto's voor de vergroting en het typenummer)
Audiolab M-DAC Audiolab Q-DAC Audiolab M-PWR
download hier de produktomschrijving en technische specificaties
download hier de prijslijst
download hier de prijslijst