De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsieraudio.nl
 
QUAD ESL-2912 en QUAD ESL-2812

QUAD is trots op de nieuwe ESL-2912 en de ESL-2812, de laatste audiofiele klasse elektrostatische luidsprekers. Ontwerpen om QUAD's belofte - de best mogelijke benadering tot het oorspronkelijke geluid te produceren - te vervullen.
De QUAD ESL-2912 is het toppunt van QUAD's prestaties en bevat diverse verbeteringen. Zowel de QUAD ESL-2812 als de ESL-2912 dienen net als hun voorgangers beschouwd te worden als één van de beste luidsprekers ter wereld. QUAD's gepatenteerde technologie biedt een unieke combinatie van sonische snelheid en nauwkeurigheid zoals die alleen mogelijk gemaakt kan worden door een elektrostatische luidspreker. Net zoals de QUAD ESL-2905 beschikt de nieuwe QUAD ESL-2912 over 6 elektrostatische elementen. De nieuwe QUAD ESL-2912 verschilt op diverse fronten van de QUAD ESL-2905. Zo zijn het ESL-doek en de aluminium strips aan de zijkanten gewijzigd. Het houtwerk heeft nu een chique hoogglans rosewood afwerking gekregen en zijn er nog diverse kleine uiterlijke details gewijzigd. Ook is het model technisch aan wijzigingen onderhevig geweest. Binnen de nieuwe reeks is er gebruik gemaakt van nieuwe verbeterde elementen die een wezenlijke verbetering opleveren in zowel geluidskwaliteit als duurzaamheid.

Al deze wijzigingen vindt u ook terug in de QUAD ESL-2812, echter heeft de QUAD ESL-2812 een kleiner bereik vanwege zijn 4 elektrostatische elementen.
ESL Electrostaten
QUAD ESL-2805 en QUAD ESL-2905 

Evenals hun voorgangers mogen ze worden gezien als de beste luidsprekers ter wereld. Wat betreft transparantie en de afwezigheid van kleuring zijn deze luidsprekers immers ongeëvenaard.
Uiteraard zijn conventionele luidsprekers met een spreekspoel de norm zijn - want goedkoop te produceren. Aan het principe spreekspoel/magneet/klankkast kleven echter tal van nadelen, die ondanks vele innovaties nog steeds gelden: men denkt slechts aan grote bewegende massa (waardoor ze traag worden) of aan de benodigde klankkast (waardoor de weergave verkleurt).
Alleen QUAD heeft een ander pad gevolgd, om zo de grenzen van de elektrostatische technologie te verleggen naar een punt waarop onze QUAD ESL's dichter bij de ideale luidspreker komen dan enige andere luidspreker.
QUAD's gepatenteerde paneeltechnologie resulteert in een combinatie van de snelheid en nauwkeurigheid die alleen mogelijk is bij een elektrostaat; een duidelijk stereobeeld dankzij opbouw als die van een theoretisch ideale puntbron, en de samenhang en continuiteit van een enkele weergever.
Een QUAD ESL2805 / ESL2905 laat muziek klinken met misschien wel de laagste vervorming ooit. Het voordeel? Luistermoeheid blijft uit, hoe lang men ook luistert. Omdat de luidspreker nooit iets toevoegt en nooit iets afdoet aan de oorspronkelijke opname. Zelfs bij laag volume blijft de muziek overtuigend en levensecht klinken.
Kortom, de QUAD ESL technologie levert een verslavend unieke klankbelevenis, dankzij de transparantie van het geluid. De afwezigheid van vervorming en van interferentie, plus de homogene afstraalkarakteristiek. De QUAD QUAD ESL-2805 en QUAD ESL-2905 zijn het absolute toppunt van deze technologie. Ze zijn compromisloos ontworpen en gebouwd. En daarmee echte vensters op de concertzaal.