De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsieraudio.nl
 
QUAD's reputatie als fabrikant van hifi-producten is legendarisch en is nergens duidelijker dan in de Platinum serie. Platinum is het toppunt van QUAD design.

Platinum is het vlaggenschip van QUAD, een nieuwe reeks van elektronica van een merk dat bekend staat om kwaliteit vanaf 1936.

Zoals alle QUAD ontwerpen is het doel van de Platinum Serie:

For the closest approach to the original sound...

In het geval van de Platinum Serie is dat dichterbij dan ooit tevoren.

De Platinum Serie bestaat uit een digital media player, een stereo eindversterker en een mono eindversterker
Platinum Serie
QUAD Platinum DMP
Digital Media Player - CD transport

De QUAD Platinum DMP is een combinatie van een kwalitatief hoogwaardige cd-speler, een topklasse DA converter met USB ingang en een voorversterker.

QUAD is een traditioneel Hifi georienteerd merk wat legendarisch geworden is dankzij apparatuur te maken met een kwaliteit en een levenduur waar menig merk jaloers op kan zijn. Met de Platinum DMP (Digital Media Player) is Quad dan ook niet over een nacht ijs gegaan, er zat tussen de aankondiging en de daadwerkelijke introductie meer dan vier jaar! En dat is absoluut het wachten waard geweest!

De QUAD Platinum dmp maakt gebruik van een prachtig cd-loopwerk en bijbehorende elektronica waarmee u nog jaren kunt genieten van uw cd's. Daarnaast heeft de QUAD Platinum DMP zeven digitale ingangen waaronder ook een 24 bit/192 kHz USB ingang. U kunt uw mediaspeler digitaal aansluiten om te genieten van de perfecte DA converter in de QUAD Platinum DMP en bovendien kunt u uw computer digitaal en lossless verbinden met de USB aansluiting voor optimaal luisterplezier. Dit maakt de QUAD Platinum DMP future-proof.

Naast de QUAD Platinum DMP is er de keuze uit 2 QUAD Platinum eindversterkers, de MONO en STEREO. De QUAD Platinum DMP is ook nog eens een voorversterker welke volledig gebalanceerd is opgebouwd. Dat er een perfect samenspel is met de QUAD Platinum eindversterkers mag v oor zich spreken.

QUAD Platinum Stereo
Stereo Eindversterker
QUAD Platinum Mono
Mono Eindversterker

De Platinum Stereo en Platinum mono versterkers gebruiken eindtrappen met een groot aantal output transistoren, elk aangedreven door zijn eigen transistor driverom de lineariteit te maximaliseren. Hierdoor zijn zowel de QUAD Platinum STEREO als MONO in staat een vrijwel vlakke uitgangsimpedantie over het volledige frequentiebereik aan te bieden. Hierdoor ontstaat een meer natuurlijke dynamiek over het gehele audiospectrum.

Beide eindversterkers hebben een keuze uit XLR of RCA inputs, en een 12V trigger-aansluiting om hem te laten schakelen via de QUAD Platinum DMP. De Platinum Stereo eindversterker levert 150 W per kanaal, en de Mono 180W.
download hier de produktomschrijving en technische specificaties