De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsieraudio.nl
 
Later tijdens de 50er jaren groeide het bedrijf uit tot precisie machinebouw en de productie van gespecialiseerde onderdelen voor de luchtvaart en de zakelijke markt.

SME-oprichter Alastair Robertson-Aikman was ook een gepassioneerde muziekliefhebber met een niet aflatende wens om de weergave van grammofoonplaten te verbeteren. Niet tevreden met wat er toen op de markt beschikbaar was, ontwierp Alastair,  voor eigen persoonlijk gebruik, een precisie  pick-up arm. Na ontvangst van enthousiaste reacties over het geweldige geluidskwaliteit van de pick-up arm van zowel vrienden als experts uit de industrie, besloot Alastair om het commercieel te gaan produceren. Tegen het einde van 1959, bedroeg de productie 25 stuks per week, met een vraag die vele malen groter was dan de beschikbaarheid.
De SME draaitafels en pick-up armen gelden al sinds jaar en dag tot 's werelds beste produkten op het gebied van vinylweergave.

SME is opgericht in 1946 onder de naam "De Maquette Equipment Company Limited" voor de productie van schaalmodellen en gedetailleerde onderdelen voor de machinebouw. Al snel stond SME bekend als een uiterst betrouwbare en op kwaliteit gerichte industrie onderaannemer.
SME heeft nu meer dan 60 jaar ervaring in hoogwaardige fijnmechanisme en is waarschijnlijk het grootste en best uitgerust bedrijf voor het vervaardigen van precisie pick-up armen en draaitafels.

Elk onderdeel, zelfs tot aan de schroeven toe, wordt voor zowel de draaitafels als de pick-ups in eigen huis gefabriceerd met behulp van de meest geavanceerde apparatuur om zo tot een product te kunnen komen die zal voldoen aan de behoeften van de meest kritische audiofielen ter wereld.
download hier de prijslijst